Home / Siemens eq6 koffiemachine aanbiedingen

Siemens eq6 koffiemachine aanbiedingen

Als je op zoek bent naar een volautomatische koffiemachine, dan kan het best eens zijn dat je de Siemens EQ6 langs hebt zien komen. De Siemens EQ6 is een erg goede koffiemachine waarmee je de lekkerste koffiespecialiteiten kunt maken. Wij proberen je dan ook te helpen om de Siemens EQ6 koffiemachine te vinden met de beste aanbieding. Maar eerst leggen wij je graag alles uit over de Siemens EQ6, voordat je deze in de aanbieding gaat kopen.

Onze top 3 Siemens eq6 koffiemachine aanbiedingen aanbiedingen

41%
999.00
599.00
Je bespaart: 400.00

Siemens EQ.500 espresso apparaat TP503R09

Bekijk Aanbieding
17%
1,198.80
999.00
Je bespaart: 199.80

Siemens EQ.6 PLUS TE657F03DE Volautomaat Zwart

Bekijk Aanbieding
13%
1,049.00
919.00
Je bespaart: 130.00

Siemens EQ.600 Plus espresso apparaat TE651319RW

Bekijk Aanbieding

Andere producten

13%
1,049.00
919.00
Je bespaart: 130.00

Siemens EQ.600 Plus espresso apparaat TE651319RW

Bekijk Aanbieding
11%
999.00
899.00
Je bespaart: 100.00

Siemens Eq.9 S100 Ti921309rw Zwart

Bekijk Aanbieding

Wat is de Siemens EQ6 koffiemachine

De Siemens EQ6 koffiemachines zijn een serie van verschillende volautomatische koffiemachines. De Siemens EQ6 plus series gaat van S100 tot en met S800. Grofweg kunnen deze koffiemachines verschillende soorten koffies zetten inclusief verschillende koffies met melk zoals cappuccino, latte en latte machiatto. De koffiemachines zijn volautomatisch, wat betekent dat het apparaat de koffies volledig zelfstandig zet met slechts één druk op de knop. Ook heeft de EQ6 serie verschillende functies. Zoals hieronder beschreven:

Eenvoudig bedieningspaneel

Het bedieningspaneel is een eenvoudige display waarop je de koffies kunt kiezen. Hierdoor kun je eenvoudig selecteren wat voor koffie je wilt gaat zetten. Ook kun je in het paneel favorieten inzetten. Hiermee kun je tot twee favorieten selecteren op basis van je wensen zoals sterkte, temperatuur en hoeveelheid.

Automatische melkreinigingssysteem

Het volautomatische reinigingssysteem zorgt ervoor dat het melkreservoir schoon blijft. Dit automatische stoomreinigingssysteem werkt na iedere melkbereiding waardoor je geen zorgen hoeft te maken dat er vervelende melkresten zich hechten aan de stoompijp.

Accurate temperatuur regeling

Het succes van iedere koffie zit hem in de tempratuur van de koffie. De espresso die je zet met de EQ6 koffiesystemen blijven altijd zitten tussen een temperatuur van 90 tot 95 graden Celsius voor de perfecte smaak. De temperatuur blijft constant waardoor iedere bak perfect is.

Keramische bonenmaler

Als laatste zorgt de keramische bonenmaler ervoor dat de koffie goed gemalen is. Er is gekozen voor een keramische schijf, doordat deze vrijwel niet slijt en dus iedere boon perfect kan malen. Hierdoor is dit ook een duurzame keuze.

Hoe reinig ik de Siemens EQ6 koffiemachines?

Om de koffiemachines perfecte koffie te laten zetten, is het ook belangrijk om ervoor te zorgen dat de koffiemachines goed schoon zijn. Wij leggen je uit hoe je de Siemens EQ6 koffiemachines plus S100, S500 en S800 schoonmaakt als ze in de aanbieding zijn.

Welke middelen kan ik gebruiken voor het schoonmaken van de Siemens EQ6 koffiemachines?

Als eerste is het goed om te weten wat je vooral niet kunt gebruiken. Je kunt bijvoorbeeld gen alcohol gebruiken, maar ook geen schuurdoekjes of andere schuurmiddelen. Ook raden wij aan om alle resten zoals kalk, koffie. Dit voorkomt dat er corrosie wordt gevormd. Ook sponsdoekjes zijn niet aan te bevelen. In sommige gevallen bevatten deze zouten wat de machine kan beschadigen.

Welke onderdelen kunnen in de vaatwassser?

Er zijn verschillende onderdelen die je in de vaatwasmachine eenvoudig kunt schoonmaken zoals het lekschaal, lekrooster, koffiedikreservoir, maatlepel en de bovenste en onderste onderdelen van het melksysteem.

Wat zijn de algemene dagelijkse reinigingswerkzaamheden?

In principe zijn er verschillende werkzaamheden die je dagelijks dient te doen. Maak bijvoorbeeld de buitenkant van het apparaat schoon met een zacht en vochtig doekje. Ook het bedieningspaneel kun je schoonmaken met bijvoorbeeld een microvezeldoek. Zorg er ook voor dat je regelmatig het koffiedikreservoir en lekschaal reinigt. Het is aan te raden om dit dagelijks te doen om afzettingen te voorkomen. Ook dien je de lekschaal en binnenkant van de koffielader schoon te maken.

Reinigingsmiddelen van Siemens

Vanzelfsprekend heeft Siemens ook verschillende reinigingsproducten waarmee je de Siemens EQ6 kunt reinigen. Denk bijvoorbeeld aan ontkalkingstabletten voor Siemens EQ6, reinigingstabletten en een waterfilterpatroon. Het systeem is in principe ook grotendeels zelfreinigend, zoals je zou verwachten van een volautomatische koffiemachine. Zodra het namelijk koffie zet of zich uitzet, dan spoelt het automatisch.

Het zelfreinigingssysteem

Het systeem geeft in principe zelf aan wanneer onderhoud nodig is. Ofwel: wanneer je moet ontkalken of moet reinigen. Ook heeft het een extra functie: Calc’n Clean. Deze functie doet allebei: reinigen en ontkalken. Hiervoor heb je wel de Siemens ontkalkingstabletten nodig en de reinigingstabletten van de EQ6 serie. Ook het melkreservoir kun je eenvoudig schoonmaken door slechts een aantal stappen te volgen.

Voor wie is de Siemens EQ6 serie?

De EQ6 serie is een erg degelijke koffiemachine zonder al teveel poespas. Het is dus feitelijk een mooie middenklasser waarmee je erg goede bakken koffie kunt zetten zonder er iets voor te hoeven doen. De EQ6 serie wordt dan ook geroemd om het mooie design, de mogelijkheid om twee koppen koffie tegelijk te zetten (ook cappuccino’s), en ook dat het een relatief stil apparaat is. Waar je wel tegenaan kunt lopen is dat de machine geen warmhoudplaat heeft voor de koffiekoppen. De functie is erg handig als je langer wilt genieten van de koffie. Ook moet de waterlekbak regelmatig worden geleegd door de automatische spoeling. Niet zozeer een echte minpunt, maar je goed om rekening mee te houden voor aankoop. Een erg goede machine met verschillende Siemens apparaten die je op onze website in de aanbieding kunt vinden zoals de Siemens EQ6 plus S800, S500, S700 en S100

Wat is het verschil tussen de EQ6 plus en EQ500?

In principe zitten beide koffiemachines in dezelfde prijsklasse. In principe zijn er een aantal kleine verschillen zo werkt de Siemens EQ6 plus met een melkslang die je direct in het melkpak kunt stoppen. Bij de EQ500 is dit ingebouwd in de machine. Een ander verschil is dat je met de EQ6 plus ook zelf je favoriete instellingen kunt opslaan, waardoor je sneller je favoriete koffie kunt zetten. Ook is het bonenreservoir iets groter. Je kunt er namelijk ruim 300 gram bonen indoen. Ook heb je iets meer instellingsopties zoals het instellen van de koffietemperatuur, wat niet mogelijk is met de EQ500 serie. Wil je iets compleet anders dan kun je kiezen voor de nieuwste serie: Siemens EQ.9. Dit is feitelijk een meer smartversie dat je kunt bedienen via de Home Connect App. Ofwel je kunt dit onderdeel maken van jouw smart home.

Vragen? Neem contact op